Motorrevisie:

Draaiend gedeelte:

Cilinders, zuigers, krukas en lagers kunnen behoorlijke schade oplopen door gebrek aan olie, oververhitting en slijtage van de motor.
Met onze zeer nauwkeurige cilinderboormachine en hoonmachine worden de cilinders naar een overmaat gebracht. Dit wordt gedaan naar de toleranties die de fabrikant voorschrijft. Is een overmaat niet van toepassing dan kunnen de cilinders ook verbust worden.
Uiteraard worden bij het reviseren van een draaiend gedeelte ook de lagers vervangen en wordt de krukas nagemeten en/of geslepen.

Cilinderkoprevisie

De cilinderkop is het meest kwetsbare, en meest gereviseerde onderdeel van de motor, schade aan de cilinderkop ontstaat na b.v oververhitting van de motor, breken van de distributieriem of ketting, hoog olieverbruik, rijden op LPG etc.
De werkzaamheden aan een cilinderkop kunnen ondermeer zijn; het slijpen of vervangen van de kleppen, het frezen en/of vervangen van de klepzittingen (LPG-geschikt maken), het vervangen van de klepgeleiders , het vlakken van de cilinderkop, en het testen op scheuren.